home Kroeskarperstraat 54, Hengelo (ov)

email info@bouwadviesasbroek.nl

phone 06-45002575

Wie is Bouwtechnisch Adviesbureau Asbroek?

Mijn naam is Franc Asbroek. Ik ben een gedreven persoon van 54 jaar die nu in 2019 zelf zonder inbreng van andere partijen bouwend Nederland wil begeleiden, opdrachtgevers en aannemers ontzorgen.

Nu de bouwsector weer aantrekt is het voor aannemers lastig om voldoende geschoold personeel op de bouw te krijgen. Ik kan de aannemer ondersteunen in de begeleiding van het aanwezige personeel op de bouwlocatie, om zo de kwaliteit te waarborgen die de aannemer en opdrachtgever zijn overeengekomen. Actief begeleiden en bijsturen op de bouwlocatie kan voorkomen dat er achteraf een discussie ontstaat over de kwaliteit van het geleverde werk, die uitloopt in dure aanpassingen.

Daarnaast doorgaat de markt een verandering van bouw op locatie naar geprefabriceerde elementen die alleen nog maar in elkaar gezet hoeven te worden. De montage van deze elementen op de bouwlocatie kan een knelpunt zijn door bijvoorbeeld miscommunicatie of onduidelijkheden. Door mijn jarenlange ervaring in prefab-fabrieken en op bouwlocaties kan ik dit proces goed begeleiden waardoor er achteraf geen aanpassingen meer nodig zijn.

Opleiding en ervaring

Door jarenlange ervaring (30 jaar) die ik op heb gedaan bij diverse bedrijven, heb ik de nodige kennis en bouwinzicht ontwikkeld in onder andere de nieuwbouw, verbouw (groot en klein), traditionele bouw (stapelbouw) en industriële bouw (prefab bouw).

Na mijn opleidingen LTS, MTS en HTS heb ik 4 jaar bij de traditionele aannemers gewerkt, waarna ik 13 jaar bij de grootste huizenfabriek in Twente in dienst ben geweest. Hier heb ik mijn prefab specialisatie ontwikkeld. Vervolgens ben ik 7 jaar in dienst geweest bij een bouwbedrijf in Wierden. Bij dit bedrijf lag de nadruk op houtskeletbouw.

De laatste jaren heb ik bij diverse bedrijven gewerkt die gespecialiseerd zijn in de prefab montage, bij een timmerfabriek, een detacheerder van bouwplaats personeel en een bouwmaterialenhandel. Bij de bouwmaterialenhandel was ik technisch adviseur voor de prefab. Door met diverse productie processen, in een timmerfabriek en op de bouw werkzaam te zijn geweest, ben ik op de hoogte van alle werkmethodes en heb ik een breed beeld over de bouw.